Sisällön tarjoaa Blogger.

maanantai 11. helmikuuta 2013

AIHE ,

Tansanian ryijytyöpaja, osa 8

JAA
First time rug ihastutti vieraita ryijynäyttelyn avajaisissa, jotka pidettiin Suomen suurlähettilään residenssissa. Vieraina olivat sekä muut diplomaatit, tansanialaisia tekstiilisuunnittelijoita, muotoilijoita ja työpajan toteuttamiseen osallistuneita. Mukanamme tuodut ryijyt täydensivät kuvaa ryijyjen mahdollisuuksista.


Fiskarsin vasenkätisen sakset

Kiitos Iittala! Saimme mukaamme lahjoituksena Fiskarsin saksia useamman kappaleen. Ne tulivat hyvään tarpeeseen. Meillä oli yhdet vasenkätisen sakset, mutta kahdenkymmenen hengen ryhmässämme ei ollut yhtään vasenkätistä. Siksi eron tunteminen, millaista on leikata "väärän käden" saksilla jäi kokematta.
Voiko ollakin niin, ettei lapsilla ole mahdollisuutta tai sallittua toimia vahvemmalla kädellään, vaan kaikki kasvatetaan oikeakätisiksi? Lahjoitimme kahdet sakset Suomi-kouluun, joista toiset olivat vasureille.
Ryijytyöpajasta tullaan vielä kertomaan monella tavalla. Julia (kuvassa alla) ja Raymond kuvasivat dokumenttifilmiä, joka tullaan julkaisemaan sivuillamme. Siinä sekä osallistuneet että järjestäneet kertovat muutamin sanoin työpajasta. Ja filmissä näkee toimintaa todellisena.

 Joukkoomme liittyi myös parina päivänä Afrikkaa kiertävä Hanna Koivisto, joka on valmis kirjoittamaan ja kuvittamaan juttuja ryijytyöpajasta. Alla Hanna seuraa Raymondin ja Elinan keskusteluja.

 

1 kommenttia:

 

 

Suomen Käsityön Ystävien yhdistys 2014