Sisällön tarjoaa Blogger.

torstai 7. helmikuuta 2013

AIHE ,

Tansanian ryijytyöpaja, osa 6 - Where do the people come from?

JAA
Tässä Suomen ja Tansanian yhteishankkeessa osallistujat tulevat kolmesta organisaatiosta, jotka kaikki toimivat Dar Es Salaamissa:

Ryijytyöpaja on pidetty WONDER WORKSHOPIN tiloissa. Itse Wonder Workshop on yli 20 vuotta vanha hanke, missä polioon sairastuneet voivat kierrätysmateriaalista tehdä uusiokäyttöön rauta-esineitä, lasia, koruja ja puuesineitä.

Heidän sloganinsa on HIP RECYCLED ART! Keskusta johtaa neljättä vuotta hollantilainen Lisette Westerhuis.


Toinen mistä osanottajat tulevat on myös upea hanke: MABINTI, jonka slogan kertoo erittäin tärkeän viestin: REBUILDING LIVES, ONE WOMAN AT A TIME. Tässä Katja Geurtsin perustamassa ja johtamassa instituutissa vaikean ja häpeällisen sairauden (fistula) kokemat naiset voivat opiskella ammatin, jota voi oman yrityksenä vetää. Ihanaa, mitä yksi ihminen saa aikaan - ja saa monet auttamaan hankkeessa.


Kolmas on GOIG, jota johtaa nykyään Misana Manyana, joka on lyhyessa ajassa saanut vanhan keskuksen uuteen kukoistukseen. Tämä GOIG (tulee sanoista Getting Old Is to Grow). Alunperin keskus on suomalaisten perustama ja kymmenen vuotta hoitama ja kun suomalaista rahaa ei enää tullut, toiminta kuihtui melkein olemattomiin.


Uusi slogan on THE FUTURE BEGINS HERE! Goig'ssa on sekä koulu, mahdollisuus opiskella ja myydä tuotteita kuten mattoja, laukkuja, koreja, kankaita. Monet jännittävällä tavalla kierrätettäviä.

Yksi näistä johtajista ja toiminnan innovatiivisista kehittäjistä oli opiskellut aikoinaan työpsykologiaa, yksi lasten kasvatusta ja yksi lakia!

Tänään torstaina ryijytyöpaja saatiin vedettyä loppuun. Jokainen osallistuja palkittiin. Kaikista otettiin kuvat, niitä lisää seuraavissa blogeissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

 

Suomen Käsityön Ystävien yhdistys 2014